Лекарите са останали шокирани, виждайки, че  малчуганът, който току що

...
Лекарите са останали шокирани, виждайки, че  малчуганът, който току що
Коментари Харесай

Лекарите приеха родилка, чието дете се оказа „бременно” със своя брат близнак

Лекарите са останали шокирани, виждайки, че  малчуганът, който одеве се бил появил на бял свят, е „ бременен ” със своя близнак. Медиците разкрили на половина формиралия се брат в корема на новороденото. Хирурзите незабавно отстранили седем сантиметрови елементи от тялото на новороденото, които, съгласно тях, били вродена особеност, рядка форма на паразитен близнак, известна като „ плод в плода”. По целия свят досега са регистрирани едвам 200 сходни случая, написа Лайф ру.

Уникалният младенец е дете на 19-годишна майка от индийския град Тхана. Тя и детето се усещат добре. Обичайно при тези случай близнакът паразит заплашва живота на новороденото, той обгръща плода и лишава своя „ стопанин” от хранителни субстанции. Понякога може да докара до гибелта и на двата плода, тъй като те се хранят през една пъпна шнур.

Аномалията в плода е открита от лекаря кардиолог Бхавна Торат по време на обикновен обзор на бременната жена предишния месец. След девет дни, когато малчуганът се появил на бял свят, лекарят прегледал новороденото и разкрил втория плод, ситуиран в корема. Паразитният близнак е имал мозък, само че е липсвала черепна кост. Детето е минало сполучливо интервенцията по отстраняването на плода в корема му.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР